Meny

Kinnegrips historia

Göran Rosén började själv sin bana som lastbilschaufför och insåg tidigt att det måste gå att förenkla det slitsamma arbetet med att hantera de tunga lastbilslämmarna på ett lastbilsflak. Han upptäckte att det var omöjligt att kombinera en rationell palltransport med bilbredden, eftersom det var fordonets yttermått som räknades, och lastbilar med utanpåliggande fästen gjorde det hela möjligt.

Rosén tog därför fram en helt ny lösning på problemet, en stolpe med ett inbyggt lås som kunde hanteras från marken, utan att chauffören behövde klättra på hjul och sidolämmar för att få lämmen fastspänd. Stolpen gav han namnet ’Kinnegrip’ efter Kinnekulle, ett mindre berg utanför staden Lidköping. Den Rosénska idén omsattes till verklighet och i juni 1966 lanserades de första lämstolparna. Idag är Kinnegrip ett av de ledande företagen i branschen med ett mycket starkt varumärke.

Företaget tillverkar än idag lämlåssystem för lastbilar. Verksamheten är uppbyggd runt grundaren och ägaren Göran Roséns ursprungsidé om stolpar med ett lämlås för tunga fordon, en produkt som han var först i Europa med att utveckla.

Kinnegrip exporterar över 90% via återförsäljare i Europa och Asien. 

Kinnegrip har idag cirka 60 anställda i den tillverkande enheten som ligger i Lidköping vid Vänern.

 

 

webmail